Konopná mast na neduhy past

Posvátné máslo ghí & konopné ghí

19.09.2011 13:22

Ghí je velmi důležitou potravinou v indické, pákistánské a bangladéžské kuchyni. Dle Arujvédy je elixírem, který má regenerační, čistící a omlazující účinky. Posiluje obranyschopnost organismu a zlepšuje látkovou výměnu. Detoxikuje organismus, neboť na sebe váže různé jedy, které jsou následně vyměšovány.

Ajurvéda využívá ghí k dokonalejšímu transportu léčivých látek z bylin do těla, pomáhá udržovat stabilní prostředí v žaludku. Ghí je vhodné na popáleniny při aplikaci krátce po popálení. Ghí napomáhá lehčímu učení a rovněž zlepšuje paměť. V oblasti reprodukce zvalitňuje sperma a vajíčka.

Příprava ghí:

Kostku pravého nesoleného másla s co nejvyšším obsahem tuku vaříme v nerezovém hrnci na mírném plameni cca 20-30 min do doby, kdy se z něj vyvaří všechna voda. Během vaření se na povrchu se tvoří pěna, kterou průběžně sbíráme lžící a dáváme pryč. Na dně se tvoří usazenina - dáváme pozor a když  se zbarví do zlatavohněda, okamžitě odstavíme hrnec z ohně, aby se nám máslo nepřepálilo. Čistá zlatavá tekutina s usazeninami na dně hrnce, která po vyvaření vody zbyla, je ghí. Horké ghí zcedíme přes plátno do nádoby z nerezu, keramiky, či skla. Skladovat jej můžeme šest měsíců v suchém chladném prostředí (ne nutně v lednici).

 

Příprava konopného ghí:

Dejte do hrnce rozpustit asi půl kilogramu másla nebo ghí. Po jeho rozpuštění přisypte asi 10 dkg nebo více marihuany, kterou jste předtím mezi prsty rozemnuli najemno nebo proseli přes jemné sítko. Máslo přiveďte pomalu do mírného varu a na slabém ohni je za stálého míchání nechte několik minut povařit, až dostane nádech zelenavé barvy podobné vysušené rostlině. Poté máslo opatrně přeceďte do přichystané nádoby tak, aby kašovitá sedlina zůstala na dně hrnce. Rozmočené lístečky obsahují ještě množství mála, zmáčkněte je proto lžící, popřípadě nakloněný hrnec trochu přihřejte nad plamenem, zbytek ze dna pak přeceďte přes jemné sítko. Žádáte-li od produktu extra sílu, můžete do scezeného másla zamíchat ještě další jemně rozemnuté lístky. Druhá várka trávy nasákne takřka všechno konopné máslo. Sceďte je jako předtím. Konopné máslo přelijte do sklenice s uzávěrem a uskladněte je v lednici nebo mrazicím boxu.

 

Vyhledávání

Kontakt

Konopí v léčitelství - historie

15.02.2011 14:31

Konopí v minulosti

LÉČEBNÉ ÚČINKY Je možné, že konopí, původem ze střední Asie, bylo pěstováno již před deseti tisíci lety. Určitě se pěstovalo v Číně kolem r. 4000 př. n. l. a v Turkestánu kolem r. 3000 př. n. l. Dlouho se používalo jako lék v Indii, Číně, na středním východě, v jihovýchodní Asii, Jižní Africe a...

 

     
  

Anketa

Jaké máte zkušenosti s konopnou mastí?

Pomohla mi nebo mým příbuzným a známým (1 888)
76%

Nepomáhá (233)
9%

Ještě jsem ji nezkoušel (99)
4%

Chystám se ji otestovat (171)
7%

Nezajímám se o výrobky z konopí (80)
3%

Celkový počet hlasů: 2471